top of page

Over mij

Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin in een diverse Groningse wijk. Ik zag met eigen ogen wat sociale ongelijkheid voor effecten heeft op een wijk. Al op jonge leeftijd ging ik langs de deuren om geld op te halen voor een goed doel. In mijn studententijd ervaarde ik voor het eerst hoe een kleine gemeenschap een grote impact kan hebben. Met de stichting LifeBuild waren we een van de eerste die via social media/life en op muziekfestivals lieten zien wat het betekende om samen met lokale gemeenschappen in Kameroen te bouwen aan waterprojecten en onderwijs.

 

Na mijn studietijd ben ik als sociale ondernemer samen met overheden, het bedrijfsleven en tal van initiatiefnemers en organisaties voor lokale gemeenschappen in wijken en buurten gaan werken. Geïnspireerd door een studiereis naar Mondragon heb ik hiervoor diverse coöperaties opgericht om gemeenschappen te verenigen. Van een energiecooperatie in de wijk waar ik zelf woonde. Een Community Land Trust in de H-Buurt in Amsterdam. Tot een nationaal initiatief om gemeentelijke financiële fondsen te openen om problematische schulden van huishoudens te herstructureren. 

 

Tegelijkertijd merkte ik bij mij, en andere sociaal ondernemers, de toenemende tijd en aandacht die ging naar het financieren van in plaats van het uitvoeren van de initiatieven. Toen ben ik mij gaan verdiepen in het financieren van initiatieven. Hiervoor heb ik een dozijn investeerders voor impact gesproken en de lessen gedestilleerd: Zie Impact: Op het Snijvlak van Investeren en Doneren. 

 

De laatste jaren ben ik meer en meer gaan inzien en ervaren dat wezenlijke verandering, op welk niveau dan ook begint met persoonlijke verandering. Door zelf meer aandacht te besteden aan mijn innerlijke staat van zijn maak ik meer keuzes gebaseerd op liefde en die bijdragen aan al dat leeft. Met mijzelf, met mijn gezin en met de mensen met wie ik samen werk. 

 

In bijna twee decennia heb ik allerlei verschillende manieren en methodieken met tal van bijzondere experts getest om mijn bewustzijn te verruimen. De rode draden die ik tot nu toe ben tegengekomen:

  • De natuur is een van de grootste heelmeesters die je kan vinden. 

  • Bewustzijnsverruiming is een werkwoord, een spier die je kan trainen. 

  • Zo binnen, zo buiten. Het werk dat je doet om jouw binnenwereld op te ruimen vertaalt zich in handelingen in de buitenwereld. 

 

In het werk dat ik nu doe komen verschillende onderdelen samen. Ik ondersteun en realiseer gemeenschappen van dragers van vermogen om bewust-zijn te verbinden met bewust-handelen en bewust-financieren. Ik creer veilige ruimtes waar individuen en families aan hun bewustzijn werken. Dat doen we vanuit de onderneming:  Ansuz - Transformatie naar Vermogen. 

 

Daarnaast ben ik een aantal jaar geleden het initiatief Down to Earth gestart om met 10-15 huishoudens een regeneratieve samenleving te zijn. Down to Earth is een vereniging om in gemeenschap een regeneratieve boerderij, een bewustzijnscentrum, woningen en een school te starten.  

Rense_1.jpg
bottom of page